Stiati ca – rautatea imbatraneste creierul?!

Cateva caracteristici importante ale persoanelor tinere le poate da batai de cap la maturitate, mai ales daca aceste caracteristici se refera la lipsa de incredere in ceilalti, lipsa de empatie si ostilitatea. Toate acestea duc la diminuarea facultatilor cognitive, iar la maturitate si după o anumita perioada specialistii in Neurologie afirma faptul ca aceasta situatie se poate inrautati de la o zi la alta dupa o anumita varsta.

De altfel acest aspect a fost certificat printr-un studiu realizat de catre Universitatea din Geneva. Studiul a fost efectuat pe un esantion de circa 3.000 de persoane, care la inceput de studiu aveau varsta medie de aproximativ 25 de ani. Totodata chestionarul care a stat la baza acestui studiu a subliniat trasaturile de personalitate a fiecarui individ in parte, iar toate acestea au fost reevaluate periodic, dupa cum afirma si site-ul neurology.org.

Dupa mai bine de un sfert de secol, toti participantii la studiu au fost testati cu scopul de a li se determina abilitatile lor cognitive, in mod special memoria si rationamentul. In urma acestor teste s-a constatat faptul ca acele persoane care au manifestat pe timpul tineretii acel comportament numit „caracter rau”, printre multe altele impulsivitatea, agresivitatea, ostilitatea, lipsa de empatie, dar si lipsa in persoanele din jurul lor au dus toate la deteriorarea puterii creierului. Iar astfel performantele profesionale au fost din ce in ce mai mici, iar depresia si-a facut simtita prezenta.

Prin urmare neputinta de a gestiona stresul, cele mai multe probleme de autocontrol, dar si de adaptare au fost cele mai prezente la acesti indivizi care prezentau acest caracter rau. Totodata cercetatorii spun ca impactul pe care il au aceste caracteristici asupra facultatilor mintale este unul pe termen lung, iar odata cu trecerea timpului situatia devine din ce in ce mai grava, cu atat mai mult cu cat persoana respectiva avanseaza in varsta.

De altfel potrivit neurology.org, cercetatorii spun ca: „acest lucru sugereaza ca interventii menite sa promoveze interactiunile sociale pozitive la adolescenti si adultii tineri ar putea contribui la reducerea riscului de deteriorare cognitiva la o varsta mai inaintata”. Asadar nu uitati ca rautatea va poate aduce numai efecte negative in viata voastra si totodata va poate distruge si relatiile sociale in cazul in care nu incercati sa schimbati ceva din comportamentul vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *