Sunt măștile medicale utile în prevenirea bolilor respiratorii?

Teama noastră de a nu ne îmbolnăvi ne face să fim mai atenți în orice moment la tot ce se întâmplă în jurul nostru. De altfel, în prezent toată lumea se teme de acel virus din China, necruțător, care din păcate se îndreaptă cu pași repezi către toate colțurile lumii. Și chiar dacă am fi cele mai precaute persoane și am păstra cu sființenie toți pașii necesari pentru a ține boala la distanță, teama, frica, tot este prezentă în viața fiecăruia.

Prin urmare un lucru foarte bun ar fi acela în care ne-am documenta și ne-am asigura că am găsit informațiile necesare, clare și veridice pentru cauza noastră. De altfel unul dintre lucrurile de care toată lumea ține cont se rezumă la masca medicală ce are drept rol ținerea la distanță a virușilor din aer. Bineînțeles și pe tema măștilor medicale au apărut o mulțime de discuții și de controverse, mai ales dacă ne gândim la faptul că specialiștii, medicii, s-au împărțit cumva în două tabere diferite.

Unii sunt de părere că această mască medicală este bună pentru protecția de viruși proveniți din aer, iar alții spun că această mască nu este deloc eficientă pentru viroze sau pentru acei viruși care se propagă pe calea aerului. De altfel cea de-a doua tabără își menține opinia susținând faptul că masca medicală are efect doar atunci când pacientul tușește sau strănută, pentru că această mască nu permite răspândirea acestor microbi.

Însă pentru virușii proveniți din aer, acești specialiști spun că masca nu ar avea efect pentru că este mult prea largă, nu acoperă ochii și în cele din urmă nu au filtre, care să filtreze aerul și bacteriile care provin din aer. De asemenea specialiștii s-au pus de acord pentru faptul că cea mai importantă chestiune este igiena mâinilor și a feței. Iar în ceea ce înseamnă protecția și îngrijirea feței masca medicală este un dispozitiv bun. Ba mai mult decât atât toată lumea spune și vorbește despre cât de importantă este igiena și cât de important este să țineți cont de aceasta.

Prin urmare dacă vreți să stați cât mai departe de boli și viruși ar trebui ca mai întâi de toate să aveți grijă de igiena voastră, în special să aveți grijă la spălatul cât mai des, eficient și mai bine al mâinilor, având în vedere că mâinile pot lua diverse boli, bacterii sau chiar viruși. Și fiecare dintre noi ar trebui să aibă o atenție sporită în cazul spălatului mâinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *