Credeți că vor mai putea reface catedrala Notre Dame?

Dacă sunteți la curent cu ceea ce se mai întâmplă în lume cu siguranță ați aflat de tragicul eveniment al catedralei Notre Dame. O istorie s-a pierdut în doar câteva ore, o construcție ce a însemnat atât locaș sfânt cât și zonă de interes pentru mulți oameni, având una dintre cele mai frumoase arhitecturi din lume.

Există oare o șansă ca Notre Dame să revină la forma sa inițială? Potrivit specialiștilor cu investițiile făcute până la momentul de față catedrala ar putea fi reconstruită cam în 15 ani, fiind necesare în continuare sute de milioane de euro pentru lucrări. O grămadă de doritori printre care și companii de renume mondial au donat până la acest moment milioane de euro.

Pentru restaurarea catedralei în primul rând va fi nevoie de o recalculare a tot ceea ce înseamnă susținere. Muncitori specializați pe astfel de construcții și multe alte elemente de acest gen fac ca realizarea reconstituirii catedralei să fie îngreunată, arhitectura putând să sufere totodată și modificări majore. Nu mai trăim în acele perioade când majoritatea construcțiilor erau realizate din materiale produse de om, acum majoritatea materialelor sunt realizate prin intermediul unor mașinării speciale, ceea ce nu va mai face construcția să fie la fel.

Este o tragedie importantă pentru Franța, parcă un blestem s-a abătut asupra acestui minunat stat. Zic să nu ne amintim și de celelalte evenimente la fel de neplăcute, cum au fost atentatele întrucât o tragedie este suficientă la momentul de față. Catedrala a lăsat o urmă de istorie în Franța și a însemnat unul dintre cele mai masive monumente cu arhitectură gotică timpurie.

Istoria catedralei a început în anul 1163 pe locul unui lăcaș cult dedicat sfântului diacon Ștefan. În anul 1182 episcopul Maurice de Sully a sfințit altarul, urmând ca realizarea completă a catedralei să dureze între 1163 și 1345. Catedrala a servit drept Templu al Rațiunii intre anii 1793 și 1794 în timpul iacobinilor, fiind un loc important pentru dezbaterea operelor iluminiștilor în timp ce era venerată Ființa Supremă. Catedrala Notre Dame din Paris a fost vizitată anual de peste 13 milioane de persoane, reprezentând o medie zilnică de 30.000 de oameni, poate chiar și 50.000 în zilele cu afluență ridicată. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *